P L A N T S E I Z O E N

Op onze kwekerij worden alle bomen en rozen in de volle grond gekweekt, d.w.z. niet in een pot of container. Een plant in de volle grond kan zijn wortels goed ontwikkelen en wordt niet belemmerd in zijn groei door een pot.
Dit kweken in de volle grond betekent dat er tijdens het groeiseizoen niet geplant kan worden. In de herfst komt de groei tot stilstand en verliest de boom zijn bladeren. Als de boom zijn bladeren verloren heeft (eind oktober) begint het seizoen voor het planten. Dit plantseizoen gaat door tot eind april, daarna komen de bladeren weer aan de bomen en begint er een nieuw groeiseizoen.
Dit houdt in dat er 6 maanden zijn om te planten en 6 maanden om te groeien. Is er tijdens de winter een vorstperiode dan moet u wachten tot de vorst weer uit de grond is en daarna kunt u weer rustig planten.
De beste tijd voor het planten van fruitbomen zijn de maanden november en december. Voor rozen adviseren wij het voorjaar.

Plantadvies:

Fruitbomen worden geplant voor een langere tijd. Het is daarom zo belangrijk dat u advies krijgt voordat u gaat planten. Met onze jarenlange kweekervaring en het planten van fruitbomen door het hele land, willen wij u graag adviseren.

Een paar belangrijke zaken waaraan u moet denken:

Rassen keuze
Bestuiving
Plantafstand
Grondsoort
Grondwaterstand
Vorm van de boom
Plantplan
Verdere verzorging van de bomen

Heeft u plantplannen, neem dan contact met ons op. Info@batterijen.nl of kijk op onze website: www.batterijen.nl
Wij adviseren u graag.