In het verleden was het assortiment fruit groter dan tegenwoordig. Elstar, Jonagold, Conference en Doyenne du Comice zijn op dit moment bekende rassen. Deze rassen zijn mooi van uiterlijk, goed te telen en lang te bewaren. In vroegere tijden letten men meer op smaak en ziektegevoeligheid. Helaas zijn vele oude fruitrassen uit het assortiment verdwenen.
Gelukkig zijn er van vele oude rassen bomen overgebleven, bewaard door liefhebbers en musea. De laatste jaren komt er steeds meer vraag naar de appel en peer uit grootmoeders tijd. Oude rassen zijn over het algemeen minder ziektegevoelig dan de moderne rassen, zodat u makkelijk fruit kunt telen in uw eigen tuin.
O U D E   F R U I T R A S S E N
De hoogstam (stamhoogte 1.80 meter) is weer terug van weggeweest en siert weer menige tuin. Op onze kwekerij kweken wij weer veel oude rassen in hoogstam. Een greep uit ons assortiment appels:
Notarisappel
Glorie van Holland
Sterappel
Groninger Kroon
Schellinkhouter
Laxton Superbe
Rode Dijkmanszoet enz.
Ook bij peren zijn er veel oude soorten bv.:
Ook is het mogelijk van uw oude fruitboom een nieuwe boom te maken zodat het soort bewaard blijft. Wilt u hier meer over weten, neem dan even contact met ons op via tel: 0344  641271 of via de mail:  Info@batterijen.nl. Wij adviseren u graag.
Clapp’s Favouritte
Emille de Heyst
Seigneur d’Espren enz.
Plantadvies:

Fruitbomen worden geplant voor een langere tijd. Het is daarom zo belangrijk dat u advies krijgt voordat u gaat planten. Met onze jarenlange kweekervaring en het planten van fruitbomen door het hele land, willen wij u graag adviseren.

Een paar belangrijke zaken waaraan u moet denken:

Rassen keuze
Bestuiving
Plantafstand
Grondsoort
Grondwaterstand
Vorm van de boom
Plantplan
Verdere verzorging van de bomen

Heeft u plantplannen, neem dan contact met ons op via tel: 0344  641271 of via de mail:  Info@batterijen.nl.  Wij adviseren u graag.