H I S T O R I E   K W E K E R I J
In 1925 begon mijn vader met een kwekerij in Naarden. De grond rondom Naarden was van zo’n goede kwaliteit dat in de jaren twintig veel boomkwekerijen zich daar vestigden. Het gebied ontplooide zich tot een van de belangrijkste kwekerij-gebieden van Nederland. Mijn vader huurde 1 hectare land en begon met het kweken van vruchtbomen en rozen. Begin jaren dertig kon hij 2 hectare land kopen en verhuisde hij naar de huidige locatie aan de Huizerstraatweg in Naarden. De jaren daarna werd er steeds grond van de buren bijgekocht.
Begin jaren vijftig was de situatie in de boomkwekerij zo slecht dat werd overwogen om te gaan emigreren naar Canada. Uiteindelijk is dit plan niet doorgegaan. In 1961 begon ik bij mijn vader op het bedrijf te werken, het vak werd mij in de praktijk geleerd. Na het volgen van verschillende opleidingen in de fruitteelt en boomkwekerij heb ik in 1971 het bedrijf overgenomen. De oppervlakte werd steeds uitgebreid tot de huidige grootte van 6 hectare. Vruchtbomen en rozen zijn tot de dag van vandaag onze hoofdteelt gebleven.
In het assortiment is veel veranderd, nieuwe rassen kwamen veel belovend, maar verdwenen weer even snel. De hoofdrassen hielden stand, de laatste 10 jaar is er weer veel interesse voor de ‘oude’ rassen zoals Notaris, Sterappel, Bellefleur, Kruidenierspeer en nog vele andere soorten. Mede door het veranderde afzetgebied van onze bomen zijn wij weer actief met deze ‘oude’ rassen.
De hoogstam en leiboom hebben in de huidige tuinen weer terrein gewonnen. Ook de roos is altijd binnen ons bedrijf gebleven, jaarlijks verlaten vele duizenden struik-, klim- en stamrozen ons bedrijf. Het assortiment is altijd in beweging, steeds komen er weer nieuwe soorten die nog mooier zijn, meer ruiken en gezond groeien. De veredeling van vruchtbomen en rozen wordt door onszelf uitgevoerd zodat wij garant kunnen staan voor goede kwaliteit en soortechtheid.
Ook is door de jaren heen de verkoopmethode veranderd. Gingen vroeger de bomen rechtstreeks naar handelaren, nu voorzien wij vele tuincentra door het gehele land van onze producten en ook de tuinbezitter heeft de weg naar onze kwekerij gevonden.
Wij kunnen met recht zeggen: we zijn een klein bedrijf met een groot assortiment.
Gert en Betty Snel